جراحی لگن

جراحی لگن

شکستگی های (جابجایی غیر متناوب) و جابجایی حلقه لگن می تواند با تکنیک های مختلف جراحی تثبیت شود.انواع مختلف تکنیک های جراحی لگن برای تثبیت اختلالات حلقوی لگن (شکستگی و یا جابجایی) استفاده می شود. هر دو خارجی (خارج از پوست) و داخلی (واقع در داخل یا بر روی استخوان) تثبیت می شوند. ثبات لگن راحتی را فراهم می کند، خونریزی را کاهش می دهد و بسیج بیمار را تسهیل می کند.

مشخصات شکستگی لگن

لگن شامل سه استخوان اصلی است که به شکل حلقه ای متصل می شوند و توسط رباط های قوی نگه داشته می شوند . مشخصات کلی شکستگی لگن شامل درد شدید، بی ثباتی استخوان لگن و خونریزی داخلی است. شکستگی های نخاعی به علت حوادث تروماتیک مانند سقوط یا تصادفات اتومبیل یا موتور سیکلت رخ می دهد.

انواع آسیب های شکستگی لگن ممکن است رخ دهد. مناطق آسیب دیدگی عبارتند از:

  • تخریب سمفیز پوبیس
  • شکستگی رامس عمیق
  • شکستگی ایلایک
  • جابجایی مفصلی ساکروبیالیک
  • شکستگی ساکروم

روز قبل از جراحی لگن

روز قبل از جراحی خود بیمار با شرکتی که جهت تهیه پروتز انتخاب شده تماس.می‌گیرد و ساعت و روز عمل را که خود بیمار انتخاب می‌کند با شرکت در میان می‌گذارند.

اگر بیمار داروی آسپرین یا پلاویکس مصرف میکند حتما باید ۵ روز قبل از عمل داروهای دیپریدامول قطع شود و به پزشک خود هم اطلاع بدهند.بعد از انجام کارهای فوق حتما با پزشک خود در ارتباط باشید برای قرار گرفتن در لیست عمل جراحی گاهی اوقات بیمار داروهای تیروئیدی یا قلبی یا مربوط به سکته های قلبی و مغزی استفاده می‌کند که این داروها بدون تغییر باید ادامه پیدا کند داروهای روماتولوژی باید توسط متخصص روماتولوژی قطع یا ادامه پیدا کند.فردی که کورتون مصرف می کند حتماً باید با متخصص روماتولوژی مشورت کند که در صورت لزوم دوز دارو را تغییر بدهند.بنابراین همه داروهای مصرفی به پزشک پیش از جراحی اطلاع داده شود.

روز عمل جراحی لگن

روز عمل جراحی از ۸ ساعت قبل از جراحی بیمار باید ناشتا شود داروهای فشار خون را مصرف کرده باشد و در صورت لزوم برای افراد دیابتی انسولین تزریق شده باشد و اگر میزان ناشتایی بیمار زیاد باشد بیمار سرم می گیرد که میزان آب بدن کنترل شود و بعد به اتاق عمل منتقل خواهد شد در اتاق عمل پزشک متخصص بیهوشی با بیمار مشورت کرده و تشخیص می‌دهند که.چه نوع بیهوشی برای بیمار انجام بشود به طور معمول اکثر بیماران از کمر بی حس میشوند برای تعویض مفصل زانو و لگن.ولی گاهی ترجیح خود بیمار و متخصص بیهوشی بر این است که بیمار نوع دیگری از بیهوشی را انجام بدهد.مثلاً فردی که قبلاً سابقه جراحی کمر داشته است و پلاتین داخل کمر بیمار است این فرد نمی‌تواند از کمر بی حس شود و نوع دیگری پیشنهاد می شود مثلاً بیهوشی عمومی.

کارشناس تعویض مفصل زانو یا لگن که از طرف شرکت مربوطه روز عمل در بیمارستان حاضر خواهد شد..معمولاً ده‌ها برابر وسیله مورد نیاز را به صورت استریل شده در اتاق عمل می آورند.و پس از تشخیص پزشک این عمل از مناسبترین وسیله استفاده می شود و فقط همان وسیله برای بیمار فاکتور خواهد شد.و بقیه وسایل برگردانده خواهد شد.

آیا جراحی تعویض لگن خونریزی زیادی خواهیم داشت؟؟؟

معمولاً حین عمل خونریزی و قدری نیست که نیاز به خون دادن به بیمار باشد ولی گاهی بیماران بعد از عمل جراحی نیاز به تزریق خون دارند.

طول مدت جراحی تعویض مفصل چقدر است؟؟؟

.خود عمل جراحی لگن گاهی نیم ساعت و گاهی یک و نیم ساعت یعنی به طور میانگین یک ساعت طول عمل جراحی خواهد بود و بعد از عمل جراحی بیمار به ریکاوری منتقل خواهد شد و ممکن است ۱ الی ۳ ساعت در ریکاوری باشد.با توجه به وضعیت جسمی بیمار گاهی با تشخیص متخصص بیهوشی بیمار به آی سی یو منتقل میشود بعضی از بیماران که سن بالایی دارند و یا سابقه سکته قلبی یا مغزی دارند و یا یک بیماری زمینه ای جدی دارند ۲۴ ساعت در آی‌سی‌یو خواهند بود.

آیا بعد از تعویض مفصل  لگن بیمار میتواند راه برود؟؟

بهتر است روز عمل بیمار را نرود چون بیمار تعادل کافی ندارد اما.روز بعد از عمل توسط فیزیوتراپ و به کمک واکر یا از سر راه می رود.

آیا بیمار مجاز به وزن گذاری می باشد؟

وزن گذاری در حدی که وزن پای بیمار به تنهایی باشد مجاز است ولی وزن گذاری بیشتر در مریض های مختلف متفاوت است بعضی مریض ها می توانند ورزش گزاری را از روز اول شروع کنند و بعضی بیماران به دلیل پوکی استخوان یا شکستگی های قبلی هم وزن گذاری ندارند در نهایت همه بیماران به دلیل استرس و فشار روحی روانی ناشی از عمل جراحی و خونریزی و ضعف ممکن است سرگیجه داشته باشند به طور کلی تا دو روز اول بیمار به هیچ عنوان حق تنها راه رفتن یا  تنها دستشویی رفتن ندارد و فقط با کمک واکر و داشتن همراه میتواند راه برود.

معمولاً دو روز بعد از عمل جراحی یا گاهی یک روز بعد از جراحی اجازه خم و راست کردن زانو و لگن توسط فیزیوتراپ داده میشود این کار به این علت است که از چسبندگی جلوگیری شود و بیمار زودتر بازتوانی خود را به دست آورد.معمولا از سه روز بعد از جراحی بیمار در بیمارستان بستری میباشد و روز سوم ترخیص می شود.

نکات مهم در روزهای بستری در بیمارستان بعد از جراحی لگن

در این سه روز بیمار مسکن‌های مورفین دریافت می کند و به علاوه موقع خواب داروی خواب آور برای خواب راحت و در طول این سه روز به بیمار توصیه می کنیم که آب فراوان بخورد به این دلیل که ادرار و خلط  رقیق شود و احتمال عفونت کم شود.

در طول این سه روز بستری توصیه به مصرف آب میوه نمی شود چون آب میوه ها صنعتی هستند و سرشار از قند و کیفیت لازم را ندارند و آب به تنهایی مفیدتر است فردی که روی تخت در حالت درازکش قرار دارد در این فرد تخلیه ادراری و تخلیه ریه ها از خلط کمی مشکل می شود.

 

دکتر علی عندلیب

متخصص ارتوپدی ،فوق تخصص جراحی ستون فقرات

عضو هئیت علمی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

همچنین ممکن است از سایر مطالب خوشتان بیاید...

مطالب پربازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24