باز سازی و ترمیم مفاصل
برخی از مناطق بدن مانند مفصل زانو بسیار حساس است و در بین افراد ورزشکار و همچنین افراد مسن بیشتر تهدید میشود.
خوشبختانه میتوان با تغذیه تا حدودی مانع از آسیبهای غضروفی و مفصلی شد با مصرف برخی از مواد غذایی به طبیعیترین شیوه غضروف سازی کرد. در این مطلب شما را با این مواد غذایی آشنا میکنیم.
چگونه میشود غضروف های آسیبدیده را بازسازی کرد؟
غضروف قوزک پا، زانوها، مچ دست، آرنجها و شانهها معمولاً به دلیل آرتریت آسیب میبینند. به همین دلیل لازم است که با تغذیهی مناسب به بازسازی طبیعی و سریع این غضروف ها کمک کرد.
توجه داشته باشید که ویتامین C نه تنها برای افزایش قدرت دفاعی بدن لازم است بلکه در تولید کلاژن و افزایش میزان اکسیژن خون نیز دخالت دارد. به همین دلیل نیز میتواند مواد مغذی لازم برای بهبود زخمها و آسیبهای بافتها را تامین کند
یکی از اسیدآمینههایی که در غضروف سازی سریع موثر است اسیدآمینهی لیزین میباشد که نقش مهمی در جذب کلسیم، تولید کلاژن برای بازسازی بافتهای آسیبدیده، بهبود ظاهر پوست و محکم کردن تاندونها دارد.
محققان چه میگویند؟
به عقیدهی محققان کمبود لیزین باعث کند شدن سرعت رشد بافتهای آسیبدیده میشود. بدن ما به ازای هر کیلوگرم وزن به روزانه ۱۲ میلیگرم لیزین نیاز دارد.
مواد غذایی حاوی این اسیدآمینه عبارتاند از:
Cartilage
حبوبات
روغن ماهی
گوشت قرمز
تخممرغ
سویا
پنیر
میوههای خشک
مخمر آب جو
ژلاتین
توجه داشته باشید که ویتامین C نه تنها برای افزایش قدرت دفاعی بدن لازم است بلکه در تولید کلاژن و افزایش میزان اکسیژن خون نیز دخالت دارد. به همین دلیل نیز میتواند مواد مغذی لازم برای بهبود زخمها و آسیبهای بافتها را تامین کند.
کمبود ویتامین C میتواند مانع از روند تسکین و بهبود زخمها شود. باید بدانید که بدن انسان به روزانه بیش از ۷۵ میلیگرم از این ویتامین نیاز دارد تا بخشهای آسیبدیدهی بدن را ترمیم کند. برای همین لازم است که برای ترمیم هر چه سریعتر غضروفها نیز از مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند کیوی، پرتقال، توتفرنگی، لیموترش و غیره غافل نشوید.